Vin- och chokladprovning

Dela

Om ditt chokladintresse är lika stort som ditt vinintresse kan vi verkligen rekommendera en vin- och chokladprovning. Faktum är att choklad och vin passar väldigt bra ihop eftersom de båda har runda och lena smaker. Med andra ord är denna upplevelse perfekt för dig som vill lära dig hur du bäst kombinerar choklad med vin. På så sätt kan du briljera med dina nyvunna choklad- och vinkunskaper under framtida middagar. Eller varför inte bara unna dig en härlig efterrätt tillsammans med lite gott vin i din ensamhet en helt vanlig fredagskväll i TV-soffan?

Nedan ska vi titta närmare på hur en vin- och chokladprovning går till samt vad du bör tänka på innan du tar del av denna kulinariska kväll fylld av intensiva smaksensationer.

Vin- och chokladprovning – detta får du lära dig

Om du älskar vin och choklad i alla dess färger och former är detta provningen för dig. När du först anländer till denna njutningsfyllda kväll blir du välkomnad av en professionell vin- och chokladexpert som kommer leda provningen. Du kommer bland annat få lärdom om följande:

  • Kakaobönan och dess uråldriga och framförallt intressanta historia.
  • Chokladens fantastiska och hälsobringande effekter, både på kropp och sinne.
  • Hur kvalitetschoklad tillverkas och framställs.
  • Vilka viner som gifter sig bäst med olika sorters choklad.

Avnjut choklad tillsammans med vin

Höjdpunkten under denna kulinariska och spännande kväll måste ändå vara själva avsmakandet. Du får testa ett urval av olika chokladsorter, antingen som de är eller i pralinform, tillsammans med ca tre olika viner. Vanligtvis brukar det röra sig om ett rött vin, ett sötare vin samt ett dessertvin.

Under ledning av kvällens vin- och chokladexpert kommer du få lära dig hur du på bästa sätt matchar rätt choklad till rätt slags vin. Du och vin- och chokladprovningens övriga deltagare kommer garanterat upptäcka helt nya aromer och smaksensationer under kvällen. Att kombinera vin med choklad är inte helt vanligt men när du väl märkt vilka smakexplotioner detta kan leda till kommer denna spännande kombination förmodligen bli ett återkommande inslag i din framtid.

Ge bort en vin- och chokladprovning

En vin- och chokladprovning är en utmärkt upplevelse att ge bort till någon som du håller kär. Kanske har du en mamma, en nära vän eller en partner som har en förkärlek till choklad och som uppskattar ett gott glas vin då och då. Då kommer en vin- och chokladprovning garanterat göra succé. Varför inte själv följa med på en upplevelserik kväll tillsammans med den som ska få provningen? Att få dela detta smakrika minne tillsammans med någon man tycker om är minst sagt en fin present.

Att komma ihåg inför provningen

  • Drick inte alkohol före provningen. Detta kan försämra dina sinnesupplevelser.
  • Håll dig borta ifrån kryddig mat, tuggummi, tandkräm och kaffe innan provning.
  • Undvika starka parfymer och andra dofter som kan störa ditt luktsinne.