Ost- och chokladprovning

Dela

Ja, du läste rätt. Idag kan du faktiskt hitta ost- och chokladprovningar där du får möjlighet att kombinera två väldigt speciella smaker. Ost- och chokladprovning är något som är relativt nytt på marknaden men vågar du testa på det kan vi lova att du inte blir besviken. Det är minst sagt en spännande upplevelse och något du sent kommer glömma. Att kombinera ost med choklad är knappast en enkel uppgift, och visst kan det gå riktigt illa om man väljer fel ost till fel choklad, men blir det rätt kan du räkna med en smaksensation utan dess like.

I denna artikel ska vi titta närmare på hur en ost- och chokladprovning går till samt vad du kommer få lära dig under denna ca 1,5 timmar långa kväll fylld av spänning och fantastiska aromer.

Ost – lika lyckobringande som choklad

Visste du att ost faktiskt innehåller samma beroendeframkallande egenskaper som choklad? Det gäller med andra ord att passa sig så man inte går förlorad i ostens förtrollande land. Hur som helst så har osten ett högt fettinnehåll och även kasein som gör det svårt för vår kropp att motstå att ta den där extra ostbiten. Faktum är att kasein frigör ett nästan morfinliknande ämne när det bryts ner i vår kropp vilket gör att vi utsöndrar hormonet dopamin. Det är dopaminet som är boven till att vi gärna äter lite mer ost än vad vi egentligen borde.

Med andra ord är ost, likt choklad, en trollbindande produkt. Därför är det kanske inte särskilt konstigt att kombinera goda ostar med god choklad då det sannerligen bidrar till ett lyckorus utöver det vanliga. Även om det låter en annorlunda kombination tror vi att du efter en ost- och chokladprovning kan förstå storheten och föra din kunskap vidare.

Ost- och chokladprovning – så går det till

Om rätt ost matchas med rätt choklad kan dina smaklökar få sig en upplevelse de sent kommer glömma. Även om det är svår och väldigt unik kombination kan det faktiskt sluta med att du hittar en ny spännande dessert att bjuda dina middagsgäster på.

På denna intressanta provning, som leds av en professionell chokladmakare, får du bland annat lära sig om:

  • Hur aromatiska chokladsorter och unika ostar bäst gifter sig med varandra.
  • Osten och chokladens förtrollande egenskaper.
  • Chokladmakarens personliga favoriter när det gäller denna ovanliga men välsmakande kombination.

Därefter får du självklart testa olika ostar tillsammans med olika sorters choklad för att upptäcka hur väl smakerna kan fungera när de kombineras. Ostens sälta är ett utmärkt komplement till chokladens söta och kanske lite bittra toner. En smakupplevelse utanför ramarna helt enkelt.

Hitta din nya favoritdessert

Efter en ost- och chokladprovning kommer du garanterat förstå att ost och choklad på många sätt kan vara ett vinnande koncept, så länge de kombineras rätt. Kanske kan ost- och chokladtapas bli din nya favoritdessert? Överraska dina middagsgäster med en liten bricka bestående av dina favoriter och låt dem uppleva samma smakexplotioner. Kanske kommer dina innovativa desserter att sprida sig som en löpeld genom din vänskapskrets.